Politie zoekt nog altijd naar gevluchte 'rechterhand' drugsbaron Peter van D.

Gepubliceerd op 22/09/2021 om 08:31
Laatst bewerkt op 22/09/2021 om 08:48

Politie en justitie maken nog altijd jacht op de al geruime tijd voortvluchtige Rudi G., medeverdachte in een grote drugszaak rondom de Schinveldse drugsbaron Peter van D. Dat bevestigt woordvoerster Renate Peters van het Openbaar Ministerie (OM) tegenover ZO-NWS. 

"Wij weten nog altijd niet waar deze verdachte zich op dit moment bevindt", zegt Peters. Rudi G,. keerde enige tijd geleden niet terug van verlof in de gevangenis en nu dus voortvluchtig. G., die in maart dit jaar in het Duitse grensplaatsje Hillensberg werd opgepakt, en Peter van D. worden verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van honderden kilo's verdovende middelen. 

Ook zou het duo een rol hebben gespeeld bij een deal over 600 kilo Mapa, een grondstof voor de productie van synthetische drugs. De mannen liepen via de gekraakte berichtendienst Sky ECC tegen de lamp. De man die verdacht wordt van het verkopen van de grote partij Mapa grondstoffen is, zoals deze omroep eerder al naar buiten bracht, de dertigjarige Mourad A. uit Eindhoven. 

A. werd enige tijd geleden gearresteerd en heeft volgens opsporingsbronnen tot op heden gezwegen tijdens het verhoor door de recherche. De Eindhovenaar was maandenlang spoorloos en zit nog altijd vast. Een vierde verdachte is in deze zaak is de 56-jarige Lambert V. uit Hoensbroek. Hij zou een busje bestuurd hebben waarin de partij Mapa werd aangetroffen. V. is op vrije voeten. 

Op basis van bovengenoemde gekraakte criminele berichten kwam ook aan het licht dat Van D. en G. zich bezig zouden hebben gehouden met grootschalige drugssmokkel. Drugsbaron van weleer Peter van D., bij wie in maart dit jaar een inval en doorzoeking plaatsvond in zijn villa aan de Grachtweg in Schinveld, zit wel nog altijd slot en grendel. De rechtbank in Maastricht buigt zich woensdag tijdens een tussentijdse regiezitting over de bovengenoemde drugszaak. 

 

Reclame

Advertenties