Politie verricht acht aanhoudingen vanwege rellen bij wedstrijd Roda JC – MVV

Foto: iStock
Gepubliceerd op 24/05/2024 om 16:26
Laatst bewerkt op 24/05/2024 om 16:26

De politie heeft acht personen aangehouden vanwege openlijke geweldpleging tijdens de wedstrijd tussen Roda JC en MVV Maastricht op 26 november 2023. De verdachten zijn tussen de 17 tot 38 jaar en woonachtig in Maastricht, Meerssen en Valkenburg.

Binnen en rondom het stadion was het vrij onrustig tussen beide supportersgroepen. MVV-supporters richtten binnen en buiten het stadion meerdere vernielingen aan. Er werden stoelen op het veld gegooid en de sanitaire voorzieningen moesten het ontgelden.

Na onderzoek heeft de recherche meerdere verdachten in beeld kunnen brengen. Hiervoor zijn meerdere camerabeelden bekeken en er is gesproken met de partners van verdachten. Vervolgens heeft de politie met voldoende mankracht de MVV-fans vandaag gearresteerd.

Teamchef Rik Caumon van basisteam Kerkrade laat in een reactie weten dat  vernielingen en verstoringen van de openbare orde niet geaccepteerd wordt. "Zorgen dat we op een veilige, prettige en gastvrije manier naar voetbal kunnen kijken, heeft voor ons hoge prioriteit. Dat willen immers bijna alle bezoekers.”

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties