Politie tast in duister bij onderzoek inbraken

Foto: (c) ZO-NWS | Inbrekers sloegen onder meer toe in deze straat in Landgraaf: Herlonglaan.
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 13/01/2021 om 14:23
Laatst bewerkt op 13/01/2021 om 14:26

De politie tast nog in het duister wat betreft de inbraken in december in Landgraaf en Heerlen. Bij alle inbraken deden indringers zich voor als politieagenten.

In tien dagen tijd werd er in Landgraaf vier keer ingebroken. Bij alle gevallen werd, volgens de politie, dezelfde werkwijze gebruikt. De daders kwamen hierbij de woning binnen, gingen de slaapkamer naar binnen en schenen met een zaklamp in het gezicht van de bewoners. Daarbij gebruikten zij de woorden 'wij zijn van de politie', al waren zij wel gewoon in burgerkleding. Op de laatste dag van het jaar kreeg de politie een zelfde melding binnen van een inbraak in Heerlen.

Ondanks dat de politie twee weken geleden een oproep plaatste om in contact te komen met mensen die iets verdachts hebben gezien, meldde zich niemand en kwam er geen enkele tip binnen, laat een woordvoerster van de politie weten. “Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de inbraken. Daarnaast zijn er geen nieuwe meldingen meer binnengekomen van inbrekers die zich voordoen als politie.”

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties