Politie onderzoekt link vernielingen auto’s en jeugd die uit oude ziekenhuis werd gehaald

Foto: © Fred Janssen
Gepubliceerd op 12/01/2022 om 12:09
Laatst bewerkt op 12/01/2022 om 12:13

Politie en gemeente Brunssum onderzoeken of er een link is tussen de forse vernielingen van auto’s in de wijk Egge en het groepje jongeren dat vorige week uit het voormalige ziekenhuis moest worden gehaald. Dat bevestigen bronnen binnen het Brunssumse stadhuis woensdag tegenover ZO-NWS. 

Mogelijk is er met het ingooien van autoruiten begin deze week sprake geweest van een wraakactie omdat bewoners van de Peerdendries de jeugd die midden vorige week verbleef in het voormalige ziekenhuis van Brunssum verraden zou hebben. Dat wordt nu bekeken door de autoriteiten. Van de vernielingen van het zestal auto’s bestaan overigens beelden van een bewakingscamera. Die worden op dit moment nauwkeurig bestudeerd. 

De politie bevestigde eerder tegenover deze omroep dat meerdere aangiftes waren gedaan in de wijk. “Bij sommige voertuigen is er niet alleen sprake van vernieling, maar ook van diefstal”, legde politiewoordvoerster Cindy Brouns hierover uit. Buurtbewoner Fred Janssen is een van de gedupeerden. Hij werd dinsdagochtend rond 8.00 uur erop attent gemaakt dat zijn autoruiten aan diggelen waren geslagen. 

“Een buurtbewoner viel het op tijdens de ochtendwandeling met zijn hond. Hij belde aan om het te vertellen”, aldus Janssen. 
 

Reclame

Advertenties