Planting Mei-den in Schinveld aanstaande zaterdag

Gepubliceerd op 24/04/2023 om 13:02
Laatst bewerkt op 24/04/2023 om 13:08

De jaarlijkse dennenstrijd krijgt zaterdag een winnaar. Aansluitend zal in de avond de 70ste Mei-Den compleet versierd met kransen en roosjes op traditionele wijze worden opgezet op de Schinveldse "Platz".

Om 20.15 uur worden lampionnen uitgedeeld aan de jeugd. Dat gebeurt op de parkeerplaats naast de Brede Maatschappelijke Voorziening aan de Kloosterlaan.

Vanaf 20.45 uur zal er een lampionnenoptocht plaatsvinden onder muzikale begeleiding van de drumband Muziek Collectief 23. Eenmaal aangekomen op de “Platz” begint het spektakel omtrent de Mei-Den planting. Beide partijen zullen dan met vereende krachten de Mei-Den rechtzetten. Nadat de Mei-Den rechtgezet is, zal het meipaar van afgelopen jaar, Bente Reijans en Sjoerd Tissingh, de Mei-Den zegenen met champagne.

Vervolgens zal het bekende Mei-Den lied van Joep Rademakers gespeeld worden door de troubadours, Frank Hoenen en Rogier Hellenbrand, en zal de rondedans door de leden van “De Jonkheid” uitgevoerd worden ten teken dat de Meimaand is begonnen en daarmee de Meifeesten welke plaatsvinden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei in de feesttent op de Bleekplaats in Schinveld.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties