Pflücke schenkt Roda JC drie punten bij Jong AZ

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 4/01/2021 om 18:22

Roda JC heeft maandagavond, zonder de in quarantaine zittende hoofdtrainer Jurgen Streppel op de bank, in Wijdewormer met 0-1 gewonnen van Jong AZ.

Bij de Kerkradenaren ontbrak aanvaller Jordy Croux die, zoals ZO-NWS eerder al meldde, in de belangstelling staat van een buitenlandse club. De Kerkradenaren geven de Belg de ruimte om deze transfer af te ronden. 

Roel Brouwers nam op de bank de honneurs waar van Streppel. De oud-verdediger zag zijn ploeg in het eerste bedrijf gelijk op gaan met de gastheren. De van een blessure teruggekeerde Patrick Pflücke kreeg na een half uur spelen een mogelijkheid, maar zijn schot zeilde voorlangs.

Kort daarna ontsnapte de Kerkraadse club aan een achterstand toen een schot van Jong AZ'er via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde. In het tweede bedrijf was het Roda JC dat wél op voorsprong kwam. 

Pflücke kopte een voorzet van de aalvlugge Thijmen Goppel tegen de touwen: 0-1. De beloften van de Alkmaarders gaven echter niet op en acht minuten voor tijd leek Margaret de gelijkmaker te gaan aantekenen, ware het niet dat Roda-goalie het leer met een knap reflex uit zijn doel haalde. 

Door deze winstpartij blijft Roda weliswaar tiende op de ranglijst, maar de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs zijn wel dichterbij gekomen.  

Advertenties