Pflücke mikt op Eredivisie, gesprekken met Roda uitgesteld tot winterstop

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 20/11/2021 om 09:33
Laatst bewerkt op 20/11/2021 om 09:53

Middenvelder Patrick Pflücke (24) heeft een aanbod van Roda JC om zijn contract te gaan openbreken in de wachtkamer gezet en uitgesteld tot de winterstop. De Duitser heeft aan de Kerkraadse club aangegeven dat hij graag in de Eredivisie wil gaan spelen. Dat bevestigt Jurgen Streppel tegenover ZO-NWS. 

Pflücke heeft nog een tot medio 2022 doorlopend contract in het Parkstad Limburg Stadion. De Kerkraadse eerstedivisionist hoopte de linkspoot op korte termijn langer aan zich te kunnen binnen, maar volgens bronnen rondom de middenvelder wil hij graag de stap naar de Eredivisie gaan maken. 

Jurgen Streppel, die naast het hoofdtrainerschap - mede - de technische zaken doet na het vertrek van Jeffrey van As bij de Kerkraadse club, zegt namens Roda: “Patrick heeft aangegeven pas in de winterstop verder te willen praten. Het klopt dat hij heeft gezegd dat hij graag naar de Eredivisie wil. Dat zou ook met Roda kunnen. We zullen zien, je weet nooit hoe een koe een haas vangt", aldus Streppel. 

Patrick Pflücke, die in het verleden meerdere wedstrijden speelde voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Duitsland,  kwam in 2020 naar Roda en tekende hier, na een korte testperiode waarin hij indruk maakte op de technische staf, een tweejarig contract. 

Tijdens zijn eerste seizoen in Kerkraadse dienst ontpopte de middenvelder zich als belangrijke speler met dertien doelpunten en vijf assists. Dit seizoen trof Pflücke tot nu toe vier keer doel. 
 

Advertenties