Penningmeester stal van Brunssumse parochies

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 22/04/2015 om 15:52
Laatst bewerkt op 24/12/2020 om 22:00

Een 78-jarige man uit Brunssum wordt verdacht van verduistering bij twee plaatselijke kerken. Tussen maart 2009 en december 2012 zou hij gelden achterover hebben gedrukt van het kerkbestuur van de parochies H. Barbara en O.L.V. van de H. Rozenkrans.

De man was in die periode penningmeester van beide parochies. De fraude kwam aan het licht via een aantal verdachte geldopnames waarvoor de penningmeester geen verklaring kon geven.

Woordvoerder Matheu Bemelmans van het bisdom Roermond laat weten dat het om tienduizenden euro's gaat. Volgens Bemelmans hebben de parochies de verduisterde gelden teruggevorderd van de man en is daar een betalingsregeling voor getroffen. Ook werd er aangifte gedaan bij de politie.

De verdachte, J.K., moet zich dinsdag voor de rechtbank in Maastricht verantwoorden. Het gaat om een zogeheten regiezitting. Wanneer de zaak inhoudelijk voor de rechter komt is nog niet bekend.

 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties