Patiënten huisarts Van P. Brunssum kunnen naar 8 andere praktijken

foto: iStock
Gepubliceerd op 19/09/2023 om 14:03
Laatst bewerkt op 19/09/2023 om 14:16

Patiënten van de wegens seksueel misbruik geschorste huisarts Sebastiaan van P. in Brunssum, kunnen zich inschrijven bij andere huisartsen in de omgeving.

De patiënten kunnen vanaf nu terecht bij huisartsengroep Hagro in Brunssum of Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg HOZL. In totaal doen acht praktijken mee en dat zorgt voor een goede spreiding.

Zorgverzekeraar CZ heeft het contract met Van P. per 1 oktober opgezegd. Eind augustus werd de praktijk van Sebastiaan van P. gesloten door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd IGJ, nadat er opnieuw klachten over hem binnenkwamen. Van P. was al tot drie jaar cel veroordeeld wegens verkrachting, maar omdat het hoger beroep nog liep mocht hij zijn praktijk aanhouden. Maar na de nieuwe klachten besloot de inspectie dat Van P. niet aan de voorwaarden voldoet om goede en veilige zorg te verlenen.

Dat leidde tot grote onzekerheid bij de patiënten. Begin volgende maand moet de huisarts uit Brunssum zich weer verantwoorden bij de rechtbank.

Bron: 1Limburg

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties