Partijen willen onderzoek naar loonkloof in Beekdaelen

foto: iStock
Gepubliceerd op 5/03/2022 om 11:51
Laatst bewerkt op 5/03/2022 om 12:24

PvdA en GroenLinks in de gemeenteraad van Beekdaelen willen een onderzoek naar de loonkloof tussen werkende mannen en vrouwen bij die gemeente. Daartoe dienen de partijen een motie in tijdens de raadsvergadering komende dinsdag.

Volgens Lars Kockelkoren (PvdA) en Clasina Debets (GroenLinks) verdienen vrouwen nog steeds gemiddeld 14,8 procent minder dan hun mannelijke collega's. In hun hele loopbaan kan dat wel 300.000 euro schelen.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat beloningsdiscriminatie, hoewel bij wet verboden, nog steeds voorkomt. Een onderzoek in Beekdaelen moet duidelijk maken of er sprake is van een loonkloof en hoe groot die is. In het derde kwartaal van 2022 zou het onderzoek afgerond moeten en zijn en de resultaten met de gemeenteraad gedeeld worden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties