Parkstad start met project 'Stratenaanpak'

Foto © ZO-NWS | Parkstad Limburg
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 11/03/2022 om 10:23
Laatst bewerkt op 11/03/2022 om 10:35

Parkstad wil samen met de gemeenten Brunssum, Beekdaelen, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf de leegstand van winkelpanden aanpakken. Met het project 'Stratenaanpak Parkstad Limburg' moeten 'transitiecoaches' samen met eigenaren een nieuwe invulling voor het pand zoeken. 

Het project moet de gebieden rond de deelnemende straten een nieuw toekomstperspectief bieden. De transitiecoaches verkennen in gesprekken met eigenaren of de wil er is om te werken aan een transformatie van het pand. Daarbij wordt ook geïnventariseerd wat daarvoor nodig is. 

Het project start in vijf straten: de Stationsstraat in Nuth, de Rumpenerstraat in Brunssum, de Heerlerbaan in Heerlen, de Zonstraat/Sint Pieterstraat in Kerkrade en de Hoogstraat in Landgraaf. Als het project in deze straten succesvol blijkt, krijgt het mogelijk ook een vervolg in andere straten of gebieden. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties