Park het Plateau voldoet niet aan veiligheidsnormen: gemeente sluit park

Klimparcours
Istock
Gepubliceerd op 27/03/2024 om 16:09
Laatst bewerkt op 3/04/2024 om 09:30

Park het Plateau is op last van de gemeente Brunssum gesloten. Er wordt niet op de veiligheidsnormen gelet.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Brunssum aan ZO-NWS.

Het in Brunssum gelegen park zou al meerdere waarschuwingen hebben gehad voor het niet kunnen garanderen van de veiligheid voor bezoekers. "Er werd geconstateerd dat het klimparcours en de veiligheidsuitrusting niet voldoen aan de afgesproken normen. Het park is hier meerdere malen op gewezen, er zijn diverse gesprekken gevoerd, maar er is helaas geen verbetering geconstateerd", aldus een woordvoerder van de gemeente Brunssum.

Naast de gemeente, heeft een onafhankelijke inspectie enkele controles gedaan en is er opnieuw geconcludeerd dat het park niet aan veilig is.

Volgens de gemeente is het sluiten van Park het Plateau een uiterste maatregel en mag het park de deuren pas weer openen als alle veiligheidsvoorwaarden kunnen worden gegarandeerd.

Bij het park was vandaag niemand bereikbaar voor commentaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties