Papegaaien in Brunssum nog steeds spoorloos: stichting wil strafrechtelijk onderzoek

foto: Stichting De Vrolijke Papagaai
Gepubliceerd op 29/04/2024 om 10:27
Laatst bewerkt op 29/04/2024 om 11:26

Stichting Vrolijke Papegaai tast een week na het kort geding nog altijd in het duister over waar hun uitgeleende papegaaien zijn. De stichting laat het er niet bij zitten.

Een vrouw uit Brunssum had drie papegaaien in bruikleen van de stichting. Enkele weken geleden sloeg de stichting alarm over het lot van papegaai Wicky, die spoorloos bleek te zijn sinds de vogel in Brunssum was ondergebracht. Ook was er twijfel over het lot van twee andere papegaaien, Roepie en Rokko, die eerder aan de zorg van de Brunssumse waren toevertrouwd.  De stichting spande daarom een kort geding aan.

De vrouw zei dat de papegaaien waren overleden en dat ze ze begraven had. Later verklaarde ze dat de vogels bij het vuilnis beland waren. De rechter geloofde niets van haar verhaal en denkt dat de vrouw de papegaaien heeft doorverkocht. Daarom moet ze een dwangsom van 200 euro per dag betalen aan de stichting, tot bekend is waar de vogels zijn.

Het officiële vonnis van de rechtbank ontvangt de vrouw uit Brunssum deze week. Dan gaat de dwangsom in. 

De locatie van de papegaaien is een week na het vonnis nog steeds een raadsel. Terwijl dat juist hetgeen is waar het voorzitter Dorith van Ewijk van Stichting Vrolijke Papegaai om gaat. "Van de rechter hebben we helemaal gelijk gekregen. Maar we willen weten waar de papegaaien zijn. Dat is nog steeds niet het geval."  

Stichting Vrolijke Papegaai laat het er niet bij zitten. "Wij gaan door, we gaan ook een strafrechtelijk onderzoek starten", zegt Dorith van Ewijk. We zijn erachter gekomen dat een Belgische papegaaienopvang hetzelfde heeft meegemaakt met deze vrouw. Bij de Belgische collega's had ze een papegaai in bruikleen die ze vervolgens heeft doorverkocht. Dit is dus niet het einde; ze kan nog een procedure verwachten."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties