foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 7/10/2022 om 23:15
Laatst bewerkt op 8/10/2022 om 19:35

Roda JC heeft vrijdagavond overtuigend gewonnen van VVV Venlo. In eigen stadion werd het 4-1.

Roda JC trainer Jurgen Streppel zag deze wedstrijd niet echt als een derby, maar meer als een graadmeter “waar sta je met de ploeg”. Hij wilde het publiek graag trakteren op een derde thuisoverwinning en die kwam er. Met attractief voetbal gaf Roda JC provinciegenoot VVV geen schijn van kans. Dylan Vente had in alle treffers zijn aandeel.

Van het begin kozen beide ploegen voor de aanval, met wat doelpogingen over en weer, maar het eerste doelpunt kwam op naam van de bezoekers uit Venlo. Uit een corner kopte de topscorer van VVV Sven Braeken raak en keek Roda JC al na zeven minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Maar Roda raakte hierin niet onder de indruk want nauwelijks vier minuten later was de stand alweer gelijk. Na een prachtige combinatie over vier schijven kon Romano Postema de bal vrij intikken 1-1.

Roda bleef aandringen en het was weer Postema die door goed keeperswerk van Ennio van der Gauw zijn tweede treffer werd onthouden. Over de linker flank met Limbombe en Douglas bleef Roda gevaarlijk, maar de VVV verdediging gaf geen krimp.

Toch had de wedstrijd wel het karakter van een derby want er werden af en toe pittige duels uitgevochten. Na twintig minuten in de tweede helft kwam Roda JC weer op voorsprong. Topscorer van de Keukenkampioen Divisie Dylan Vente schoot uit een corner met een schitterende halve omhaal de bal binnen 2-1.

In de 71e minuut kon Roda de wedstrijd in het slot gooien. De bal ging op de stip, nadat Limbombe onderuit was gehaald. Vente mocht aanleggen vanaf 11 meter en liet zich deze buitenkans niet ontgaan 3-1.

VVV kreeg geen grip meer op de wedstrijd en het werd nog erger voor de ploeg van trainer Rick Kruijs. Vente stond ook aan de basis van de 4-1. Hij legde na een uitbraak de bal panklaar op het hoofd van Bryan Limbombe die onhoudbaar binnen knikte. Vente werd hierop beloond met een publiekswissel. Roda klom door de overwinning naar de vijfde plaats op de ranglijst.