Overleden moeder Floor en Mees dinsdag begraven in Oostenrijk

Miriam A. uit Wijnandsrade, die op 4 januari samen met haar al jaren verdwenen kinderen Floor en Mees Werres werd ontdekt in Oostenrijk en daags daarna overleed, is dinsdag begraven in datzelfde land. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt. 

De 47-jarige Miriam A. verdween in 2014 samen met haar zoon en dochter plotseling van de aardbodem. In 2016 werd er door het openbaar Ministerie (OM) in Limburg een internationaal opsporingsbevel- en arrestatiebevel uitgevaardigd omdat zij verdacht werd van kinderontvoering. 

Jarenlang was het drietal voor politie, justitie én de vader van de kinderen onvindbaar. Tot maandag 4 januari toen Miriam A. in het gehucht Litzelfelden, waar het drietal in een appartement van een vakantiehuis ondergedoken zat, plotseling heel ernstig ziek werd. A. moest zelfs gereanimeerd worden en overleed op dinsdag 5 januari in het ziekenhuis van Innsbruck. 

Precies twee weken na haar overlijden is zij nu dus begraven. Floor en Mees Werres verblijven nog altijd in Oostenrijk. Bureau Jeugdzorg Limburg houdt zich met deze zaak bezig omdat zij de voogdij heeft over de twee kinderen van 17 en 13 jaar. Ook het OM in Limburg speelt onder andere een rol in dit onderzoek naar wat er precies met het tweetal moet gaan gebeuren.