Ouders langer in de cel in zaak dode baby Heerlen

Het graf van de overleden baby Gorgheno. foto © ZO-NWS |
Gepubliceerd op 24/06/2021 om 18:27
Laatst bewerkt op 24/06/2021 om 18:45

De van doodslag verdachte ouders van de aan ernstig letsel overleden baby Gorgheno uit Heerlen moeten dertig dagen langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Maastricht donderdag besloten, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) tegenover ZO-NWS. 

"Zij moeten in verband met het lopende onderzoek langer vast blijven zitten", legt OM-woordvoerster Renate Peters verder uit. De eveneens verdachte oma van de overleden baby werd woensdag, zoals deze omroep eerder al meldde, op vrije voeten gesteld. De vrouw uit Nieuwstadt blijft wel nog verdachte. 

De verdachte ouders zijn de 24-jarige Jordi L en zijn 21-jarige partner Gremira S. Het Heerlense kindje werd op 16 januari geboren. maar eind april dit jaar werd de zuigeling met zwaar letsel binnengebracht in het ziekenhuis van Maastricht. Op 20 mei, dik vier maanden na zijn geboorte, overleed Gorgheno in het ziekenhuis als gevolg van ernstig letsel.

Op dinsdag 8 juni viel de politie binnen in de woning van het verdachte ouderlijke stel aan de Rietveldstraat in Heerlen. In de tussenwoning werd onder andere uitgebreid (sporen) onderzoek verricht door de afdeling Forensische Opsporing van de politie en een doorzoeking gedaan door de speurders. Het onderzoek in deze zaak is nog volop bezig. 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties