Ouders dode baby Fabian eisen 60 mille schadevergoeding

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 18/01/2021 om 13:01
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

De ouders van de vijf maanden oude baby Fabian, die in oktober 2017 na een bezoek aan zijn oppasouders in Brunssum in het ziekenhuis kwam te overlijden, eisen 60 mille schadevergoeding. Dat zei hun advocate Floor Oehlen maandagmiddag in de rechtbank van Maastricht. 

"Dit betreft de geleden shockschade. Bij de moeder van Fabian is een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) vastgesteld. Voor wat betreft vader heb ik hetzelfde bedrag, 30.000 euro als schadevergoedingseis. Hij was aan het werk in Den Haag toen hij gebeld werd dat zijn zoontje dood zou zijn. Uiteindelijk kwam hij net te laat aan in het ziekenhuis, Fabian was al overleden. Deze confrontatie was voor hem hevig emotioneel", legde Oehlen verder uit.

"De ouders snakken naar de waarheid. Wát is er gebeurd? ze willen dat zo graag weten. Zij begrijpen niet dat de verdachten, nota bene vrienden van hen, niet zeggen wat er met hun zoontje gebeurd is. De proceshouding van de verdachten is daarom verwerpelijk, zo vinden mijn cliënten", aldus Oehlen. 

Op 11 oktober 2017 kwam de toen vijf maanden oude baby Fabian om het leven. Zijn oppasouders zorgden op dat moment voor hem in hun woning in de Brunssumse Bongardstraat.  Zij worden in deze zaak verdacht van doodslag, maar ontkennen tot op de dag iedere betrokkenheid bij de dood van de peuter.  

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties