Oud-speler Bas Sibum nieuwe trainer Roda JC

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 8/05/2023 om 15:35
Laatst bewerkt op 8/05/2023 om 16:06

Oud-speler van Roda JC Bas Sibum (40) gaat vanaf komend seizoen aan de slag als nieuwe hoofdtrainer van de Kerkraadse club. Hij is op dit moment nog assistent-coach bij eredivisionist FC Emmen.

Sibum, die in 2007 onder contract stond bij Roda, wordt de opvolger van Edwin de Graaf en zal naar verwachting op korte termijn worden gepresenteerd. De voormalig middenvelder werkte eerder in de jeugdopleiding van FC Emmen, was daar trainer van het beloftenteam en sinds 2019 is hij assistent-trainer bij de hoofdmacht. 

De leiding van Roda JC was al enige tijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Eén van de andere kandidaten was Ole Tobiasen. De Kerkraadse club had contact met de zaakwaarnemer van de oud-MVV'er over een eventueel hoofdtrainerschap in het Parkstad Limburg Stadion, maar heeft nu dus voor Bas Sibum gekozen. 

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties