Oud-Roda-topman Ton Caanen in hoger beroep tegen veroordeling fraudezaak

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 2/02/2022 om 09:50
Laatst bewerkt op 2/02/2022 om 11:23

Voormalig technisch directeur van Roda JC Ton Caanen (55), op 17 januari veroordeeld tot 240 uur taakstraf voor valsheid in geschrifte en oplichting, heeft hoger beroep aangetekend. Dat bevestigt Inge Verhulst, woordvoerster van het gerechtshof in Den Bosch, woensdag tegenover ZO-NWS. 

Een en ander had te maken met de aankoop van zijn villa in Spaubeek in 2015 door Caanen. Voormalig Roda-commissaris en statutair directeur Hessel Meijer zou bij het verkrijgen van een benodigde hypotheek van 8 ton een rol hebben gespeeld die volgens de rechter het daglicht niet kon verdragen. Hiervoor kreeg de projectontwikkelaar op 17 januari door de rechtbank in Den Bosch een taakstraf van 120 uur opgelegd. 

Meijer is op zijn beurt ook in hoger beroep gegaan, bevestigen zowel zijn advocaat Serge Weening als ook het gerechtshof in Den Bosch desgevraagd tegenover deze omroep. Caanen en Meijer zijn volgens Inge Verhulst, woordvoerster van het Bossche hof, de enige twee die appel hebben aangetekend in deze zaak. 

Dat betekent dat de eveneens veroordeelde Wim Collard, in het verleden algemeen directeur bij Roda, zich heeft neergelegd bij de taakstraf van tachtig uur. Deze fraudezaak kwam jaren geleden aan het licht na een melding bij justitie over het doen en laten van Ton Caanen. Later volgde zelfs nog een inval in het Parkstad Limburg Stadion door de FIOD. 
 

Reclame

Advertenties