Oud-Premier League-keeper Sieb Dijkstra: “Oranje kan Engelsen pakken”

Gepubliceerd op 9/07/2024 om 10:50
Laatst bewerkt op 9/07/2024 om 17:55

Sieb Dijkstra uit Kerkrade stond in de jaren negentig onder de lat in de Engelse Premier League bij Queens Park Rangers en keepte in Nederland bij onder meer Roda JC, AZ en RBC. Tegenover ZO-NWS geeft hij zijn visie op de kansen van het Nederlands elftal in de halve finale tegen Engeland op het EK.

De 57-jarige Dijkstra, in het verleden keeperstrainer bij onder meer Fortuna Sittard, MVV en tegenwoordig bij amateurclub Chevremont, volgt de verrichtingen van Oranje op de voet. “Nederland heeft tot nu toe nog niet echt weten te overtuigen. Ik vind het mooi maar tegelijkertijd ook weer triest dat je als voetballand zo afhankelijk bent van een beperkte voetballer als Wout Weghorst”, legt Dijkstra uit.

“Maar Oranje staat nu wel keurig in de halve finale tegen Engeland en dan denk ik: die Engelsen kunnen ze pakken. Die hebben namelijk tot nu toe nog helemaal niks laten zien, ondanks dat ze kunnen beschikken over individueel sterke spelers als Jude Bellingham en Harry Kane.”

De Kerkradenaar kijkt als voormalig goalie ook met extra interesse naar de verdere ontwikkeling van Oranje-doelman Bart Verbruggen. “Ik vind het ongelofelijk knap dat hij op zijn 21e zich al zo goed weet te manifesteren tijdens zijn eerste EK”, klinkt het aan de andere kant van de lijn.

Maar Dijkstra heeft ook een kritische noot. “Bij het eerste doelpunt van Turkije ging hij vorige week niet vrijuit, net zoals daarvoor bij een doelpunt van Oostenrijk. Op zijn leeftijd kan dit gebeuren, maar ik denk dat hij uiteindelijke een grote toekomst tegemoet gaat”, aldus de voormalig keeper.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties