Oud-pastoor Louis Cordewener overleden

foto © ZO-NWS | Jan Maessen
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 14/02/2022 om 16:29
Laatst bewerkt op 14/02/2022 om 17:06

Voormalig pastoor Louis Cordewener (79) uit Hoensbroek is onlangs overleden.

Na zijn priesterwijding in 1968 ging hij aan de slag als kapelaan in de parochie H. Hart van Jezus in Nieuwenhagerheide. In 1980 stuurde het bisdom hem naar H. Familieparochie in Brunssum om daar pastoor te worden.

Daar bleef hij tot 1992. Toen ging Cordewener naar Voerendaal. In 2001 richtte hij zijn pijlen op Oirsbeek en Doenrade. Na een imposante loopbaan ging Cordewener in 2012 met emeritaat.

Tijdens het 44-jarige priesterschap was hij niet alleen in de kerk te vinden. Voetbal was altijd een geliefd spelletje. Zo stond de geestelijke in zijn jongere jaren regelmatig op de doellijn. In 2018 vierde hij zijn 50-jarig priesterjubileum in Brunssum en Oirsbeek.

Ook voor veel carnavalsvierders was hij geen onbekende. Zo nam hij deel aan carnavalsoptochten en was hij initiatiefnemer van veel carnavalsmissen.

Bekijk hier de reportage over zijn 50-jarige priestersjubileum:

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties