Oud-leerlinge doet aangifte tegen docent Trevianum van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Foto: iStock
Gepubliceerd op 17/02/2022 om 16:39
Laatst bewerkt op 17/02/2022 om 17:32

Een voormalig leerlinge (29) van het Trevianum College heeft deze week aangifte gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen een docent van de Sittardse school. Dat bevestigen justitiewoordvoerster Renate Peters en Kasper Regter, advocaat van de oud-scholiere, na vragen van ZO-NWS. 

“Er is inderdaad aangifte gedaan tegen een leraar van het Trevianum”, zegt Renate Peters namens het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg. “De politie is deze nu aan het bekijken.” Het seksueel grensoverschrijdend gedrag van de docent zou volgens de uit Sittard afkomstige aangeefster tot enkele jaren geleden hebben plaatsgevonden, dus ook nadat zij Trevianum al geruime tijd had verlaten.

Dinsdag aangifte gedaan
De voormalig scholiere van het Trevianum, waar vaker leerlingen uit onze regio op zitten, deed afgelopen dinsdag aangifte bij de politie, nadat er in de voorbije weken meerdere zaken over seksueel grensoverschrijdend gedrag in Nederland aan het licht waren gekomen. “Deze voormalig leerlinge meldde zich bij mij om alsnog vervolgstappen tegen de docent van het Trevianum te zetten”, legt haar raadsman Kasper Regter desgevraagd uit aan deze omroep. 

Seksueel getinte berichten
“Dat hebben we nu gedaan. De betreffende man was docent van cliënte, stuurde onder andere seksueel getinte berichten en had ook tegen haar wil in seks met haar. Mijn cliënte had gezegd dat hij moest stoppen. Wat ik zie in dit soort zaken is dat er sprake is van een patroon”, legt Regter uit. “Docenten pappen aan met tienermeisjes in hun klas en weten die meisjes in de vele jaren daarna helemaal in te pakken. Een soort van loverboy-praktijken, zo zie ik dit.” 

“Dat gaat dan zelfs nog verder als een leerlinge de school al verlaten heeft. Desbetreffende docent werkt nog altijd bij Trevianum.” De Heerlense advocaat doelt hiermee onder andere ook op de zaak die onlangs naar buiten kwam over de Heerlense Marijke, een voormalig leerlinge van het VISTA College. 

Deze Marijke werd in het verleden door een leerkracht fysiek en mentaal misbruikt, ook toen zij al van school af was. Vorig jaar stapte zij met dit verhaal naar het VISTA College dat de betreffende docent vanwege grensoverschrijdend gedrag heeft geschorst. 

De Heerlense ontving zonder tussenkomst van de rechter een schadevergoeding van de betreffende leraar. “Hierover ontstond kritiek, maar ik geef haar een dikke pluim dat zij dit zo regelde”, aldus advocaat Regter. Het College van Bestuur van het Trevianum was niet bereikbaar voor commentaar op de aangifte die deze week tegen een leraar van die school is gedaan.  
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties