Oud-directeur Wim Collard: geheime stukken Roda JC werden gestolen

Gepubliceerd op 29/12/2020 om 16:23

Volgens Wim Collard, voormalig algemeen directeur van Roda JC, zijn in het verleden geheime stukken en een usb-stick met brisante en vertrouwelijke informatie over de Kerkraadse club gestolen. 

Collard, die sinds het najaar van 2012 in een financiële rol bij Roda betrokken was en vanaf juni 2014 tot medio 2018 met wisselend succes de functie van algemeen directeur vervulde in het Parkstad Limburg Stadion, doet deze opmerkelijke onthulling in een podcast van fans van Roda JC, Voice of Kaalhei. 

De Kerkradenaar haalt hierin het ontslag van Marcel van den Bunder aan als algemeen directeur, de voorganger van Collard, van Roda. Dit vond in mei 2014 plaats. “Ik had ’s middags vergadering gehad met de Raad van Commissarissen van Roda JC waarin besloten was dat Marcel van den Bunder ontslagen zou gaan worden”, legt Collard uit over dit nooit eerder uitgelekte verhaal. 

“Ik had alle informatie en documenten die daarover gingen op een usb-stick gezet. Diezelfde avond had ik een vergadering bij de GaiaZOO en de map met die stukken had ik in mijn auto, eentje met alarmklasse 5, onder mijn stoel verstopt. Ik kwam terug van die vergadering en mijn auto was gestolen”, vervolgt Collard. 

“Ik kan je vertellen: één ding interesseerde mij helemaal niet en dat was die auto. Die map met die usb-stick was redelijk heilig voor me en die moest absoluut niét niet in verkeerde handen terechtkomen. De auto is uiteindelijk teruggevonden na het verlopen van de verzekeringstermijn, maar ik kreeg de dag na de diefstal van iemand van de politie een aantal spullen terug. Die waren gevonden op een afgelegen afwerkplek ergens langs de spoorlijn Landgraaf-Eygelshoven.” 

“Maar daar zat niét die usb-stick en ook niet die map in. ’s Avonds laat, ik had van de politie vernomen waar het exact was, ben ik zelf richting die plek gegaan en daar in de struiken gaan struinen. Ik heb toen die map en die usb-stick gevonden. Dat was op dat moment het allerbelangrijkste en een van de mooiste momenten die ik denk ik in die periode heb meegemaakt. Dát (het op straat komen te liggen van de geheime stukken, red.) was funest geweest”, aldus de voormalig directiebaas van de Kerkraadse profclub. 
 

Advertenties