OU neemt bedenktijd over verhuizing naar Maankwartier

foto: Google Streetview
Gepubliceerd op 15/11/2023 om 15:25
Laatst bewerkt op 15/11/2023 om 15:35

De verhuizing van de Open Universiteit (OU) naar het centrum van Heerlen is voorlopig uitgesteld. Dat meldt 1Limburg.

Volgens de OU moet eerst onderzocht worden op welke manier een dergelijke investering haalbaar is zonder de innovatie van het onderwijs en onderzoek te belemmeren. Er waren twee scenario's in gedachten: blijven en verbouwen op de huidige campus of een verhuizing naar het centrum. De verhuizing genoot een voorkeur, maar er is dus nog veel onduidelijkheid.

In april kondigde de OU aan van plan te zijn om in april 2024 te verhuizen naar het Maankwartier. Hiervoor zou het Maanhotel ook aangekocht worden. De gemeente hoopt en verwacht dat er van uitstel geen afstel komt omdat de OU eerder meermaals aangaf graag naar het centrum van de stad te verhuizen. Voor het Maankwartier en het centrum zou de verhuizing ook een goede zaak zijn.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties