Organisatie Limburgs Mooiste gaat zwartrijders aanpakken

Foto: ZO-NWS | iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 2/06/2023 om 09:17
Laatst bewerkt op 6/06/2023 om 10:07

Toerfietsers die wel profiteren van de voorzieningen, maar geen inschrijfgeld hebben betaald. Het is een bekend probleem waar de organisatie achter Limburgs Mooiste dit jaar iets aan gaat doen. Dat meldt 1Limburg.

De toertocht door Zuid-Limburg wordt zaterdag georganiseerd. Duizenden deelnemers hebben zich al ingeschreven voor de verschillende routes, met start en finish in Heerlen.

Organisator Jesse Linssen benadrukt dat het om kleine aantallen gaat, maar je hebt ze altijd. Daarmee bedoelt hij mensen die zonder zich in te schrijven op het parcours rijden en dan gebruik maken van voorzieningen waarvoor anderen betaald hebben. Linssen noemt dat zwartrijders en vergelijkt hun gedrag met winkeldiefstal. "Het is niet netjes. Je loopt ook bij de supermarkt niet gratis met je boodschappen naar buiten."

Limburgs Mooiste wordt gereden op de openbare weg. Fietsers weren kan dus niet, maar bij de verzorgingsplaatsen zal worden gecontroleerd of ze zich daadwerkelijk hebben ingeschreven. De organisatie ziet dat meteen, want de betalende deelnemers hebben zowel een stuurbordje op de fiets als een rugnummer op hun kleding.

Bron: L1

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties