Oppasvader baby Fabian 2 maanden langer vast

Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 30/08/2019 om 10:09
Laatst bewerkt op 18/01/2021 om 09:04

De oppasvader die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van baby Fabian in Brunssum, kan 2 maanden langer vast blijven zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank vrijdag bepaald.

De 34-jarige man en vrouw (32) werden twee weken geleden opnieuw gearresteerd nadat de resultaten van een nieuw NFI-rapport bekend waren geworden bij het OM. Zijn vrouw die eveneens verdachte is in de zaak werd al na een paar dagen vrijgelaten.

De vijf maanden oude baby Fabian kwam in oktober 2017 om het leven na een bezoek aan zijn oppasouders in de Bongardstraat in Brunssum.

De doodsoorzaak bleek hersentrauma te zijn, maar tot voor kort was de precieze toedracht hoe dit kon gebeuren niet bekend bij het OM. De twee oppasouders werden toendertijd meteen als verdachten aangemerkt en in de cel gezet maar na enige tijd kwamen zij weer op vrije voeten.

Tijdens de verhoren door de recherche hebben zij altijd ontkend ook maar iets met de dood van de baby in hun woning te maken te hebben gehad.

 

weerfoto augustus

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties