Zes gewonden bij zwaar verkeersongeluk op Duitse B56n

foto © ZO-NWS | Uwe Heldens
Gepubliceerd op 27/08/2023 om 16:15
Laatst bewerkt op 27/08/2023 om 17:59

Bij een verkeersongeluk op de Duitse B56n zijn zondagmiddag zes personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde tegen 15.45 uur ter hoogte van Tüddern.

Vier inzittenden van de twee betrokken voertuigen zaten bekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden. Een zwangere vrouw werd met een traumaheli naar het ziekenhuis in Aken gevlogen. De andere gewonden werden met ambulances naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Een tweede traumahelikopter keerde nog voor aankomst terug naar de basis in Keulen.

Door het ongeluk was de weg tussen de grens bij Born en Gangelt urenlang afgesloten. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend.

Het is het tweede zware verkeersongeluk op de B56n dit weekend. Vrijdagmiddag raakte een vrouw uit Weert gewond toen ze met haar auto over de vangrail sloeg en op een lager gelegen veldweg met haar auto tot stilstand kwam.

De Duitse B56n is voor veel Parkstedelingen een snelle verbinding via Schinveld met de A2 bij Born.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties