Opnieuw demonstratie behoud ziekenhuis Heerlen

Foto © ZO-NWS | Orange Media
Gepubliceerd op 30/03/2024 om 17:54
Laatst bewerkt op 30/03/2024 om 18:53
Honderden actievoerders hebben zich zaterdag rond het middaguur verzameld op het Pancratiusplein in Heerlen om te protesteren voor behoud van een volwaardig ziekenhuis in de stad. De demonstratie was een initiatief van de Alliantie Zuyderland.
 
Onder de demonstranten waren vertegenwoordigers van patiënten, artsen, zorgorganisaties, woningcorporaties en politieke partijen. Ook bestuurder Joep de Groot van zorgverzekeraar CZ was aanwezig. Met de protestbijeenkomst benadrukt het burgerinitiatief Alliantie Zuyderland dat de Heerlense locatie van het Zuyderland ziekenhuis behouden moet blijven, inclusief spoedeisende hulp en intensive care!
 
De afgelopen weken is onder leiding van oud Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester met tal van organisaties gesproken over de toekomst van de gezondheidszorg in Parkstad en de Westelijke Mijnstreek. Aanleiding was de eerdere aankondiging van de directie van Zuyderland om het zorgaanbod in Heerlen flink af te schalen. Ondanks eerdere protesten van diverse organisaties en de Alliantie Zuyderland pleit Lea Bouwmeester in een tussenrapportage voor concentratie van zware operaties en spoedeisende eerste hulp in òf Heerlen òf Sittard-Geleen.
 
De Alliantie Zuyderland blijft hameren op de noodzaak van deze voorzieningen in het ziekenhuis in Heerlen omdat in dit gebied de meeste mensen wonen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties