Opnamestop coronapatiënten Zuyderlandziekenhuizen

Foto: (c) Tom Janssen
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 7/05/2021 om 10:03
Laatst bewerkt op 7/05/2021 om 10:08

Bij Zuyderland ziekenhuis, met locaties in Geleen en Heerlen, is geen plek meer voor coronapatiënten. Het ziekenhuis heeft een opnamestop doorgevoerd voor onbepaalde tijd. 

Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt aan de Limburger dat er simpelweg geen ruimte meer is voor nieuwe coronapatiënten. De opnamestop werd donderdagochtend doorgevoerd voor alle opnames. Na enige verplaatsingen naar andere ziekenhuizen en verpleeghuizen kan de algehele stop rond 16.00 uur diezelfde dag worden opgeheven. De opnamestop geldt enkel nog voor coronapatiënten.

Momenteel worden 116 coronapatiënten verzorgd in de Zuyderlandziekendhuizen. Op de intensive care liggen 29 mensen die het virus onder de leden hebben. 

Het is niet duidelijk hoelang de opnamestop zal duren in het ziekenhuis. ‘Net zo lang tot we weer ruimte hebben’, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis tegenover de krant.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties