Opluchting in Sittard: Fortuna boekt eerste zege van het seizoen

Sam Verbeek
Gepubliceerd op 5/12/2020 om 20:34
Laatst bewerkt op 5/12/2020 om 20:46

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond in eigen huis de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Willem II werd met 3-2 verslagen.

De Sittardenaren hadden niet veel de bal in de eerste helft, maar wisten wel drie keer te scoren.

Lisandro Semedo maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen. Op aangeven van George Cox liep hij de bal binnen. De ploeg van Sjors Ultee verdubbelde in de 29ste minuut de score, nadat Sebastian Polter in de Tilburgse zestien door Jan-Arie van der Heijden naar de grond werd getrokken. Scheidsrechter Kevin Blom kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De Duitse spits ging zelf achter de bal staan en verdubbelde de score in Sittard: 2-0.

Kort daarna leek de aansluitingstreffer in zicht voor de Tilburgers. Che Nunnely kreeg een grote kans, maar schoot de bal hard op Fortuna-doelman Yanick van Osch.

In plaats van een Brabants doelpunt, bouwde Fortuna de marge verder uit. Vlak voor de rust probeer Zian Flemming het van afstand. Zijn schot belandde via een tegenstander links in de hoek van de goal.

Fortuna dat effectief omging met de kansen, had na rust de eerste mogelijkheid tot scoren. Wederom een schot van afstand van Flemming, maar ditmaal bokste Willem II-doelman Robbin Ruiter de bal over de achterlijn.

Willem II leek Fortuna ook de 4-0 cadeau te doen op pakjesavond. De scheidsrechter zag een overtreding op Zian Flemming in de zestien, maar de var draaide zijn besluit terug.

Na rust kwamen de Tilburgers de ruime achterstand niet meer te boven. Een wereldgoal van Vangelis Pavlidis en een afstandsschot van Jan-Arie van der Heijden brachten de eindstand op 3-2. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kreeg Pol Jonch zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Fortuna gaat ADO Den Haag op de ranglijst voorbij, maar moet die plek weer afgeven als de residentieclub zondag weet te winnen van FC Utrecht.