Oplichters maken misbruik van energiecrisis

foto: iStock
Gepubliceerd op 27/09/2022 om 12:27
Laatst bewerkt op 27/09/2022 om 12:31

De politie en organisaties als de Fraudehelpdesk en de Consumentenbond ontvangen de laatste tijd veel meldingen over oplichting rond de aankoop van hout. Door de forse stijging van de gasprijs steeg de vraag naar houtpellets en haardhout. Oplichters zien daar volgens de politie een verdienmodel in en bieden zogenaamd hout te koop aan.

Er zijn nu ruim 60 malafide webshops actief, de politie heeft al meer dan 500 aangiftes ontvangen. "Wie op zoek is naar een alternatief voor stoken op gas, zoals een pelletkachel of open haard, kan bedrogen uitkomen bij de aankoop van hout. Vaak bestellen en betalen slachtoffers via een website haardhout, maar krijgen uiteindelijk niets geleverd. Sommige gedupeerden hebben via een verkoopsite contact met een particulier die hout aanbiedt, maar uiteindelijk zijn belofte niet nakomt", aldus de politie dinsdag. 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties