Ophef over weren Duitse Roda-fans in stadion NAC

Gepubliceerd op 11/05/2024 om 20:49
Laatst bewerkt op 11/05/2024 om 21:56

Bij het play-offduel tussen NAC en Roda JC komende maandag zijn geen fans van de Kerkraadse club afkomstig uit Duitsland welkom in het Bredase voetbalstadion. Dat is zaterdag na overleg tussen de clubs, justitie, politie en gemeenten besloten, weet ZO-NWS. 

De precieze reden voor het weren van Duitse fans van Roda wordt niet gegeven.

In totaal 500 aanhangers van Roda mogen alleen maar met een verplichte buscombi afreizen naar de eerste wedstrijd in de play-offs. Bij vertrek van fans vanuit Kerkrade naar Brabant, komende maandagmiddag, wordt op nationaliteit gecontroleerd.

Tijdens het tweede duel in Kerkrade komende vrijdag mogen geen Belgische fans van NAC mee naar het Parkstad Limburg Stadion. Over de harde eisen vanuit Breda is inmiddels ophef ontstaan. Supportersvereniging Koempeltribune van Roda heeft al besloten niet af te reizen naar de eerste promotiewedstrijd van Roda.

"Normaliter zouden wij als supportersvereniging graag het vervoer van onze trouwe achterban  faciliteren", klinkt het in een schrijven. "Echter gelden de volgende mitsen en maren om dit vervoer überhaupt mogelijk te maken: trommel- en megafoonverbod, verplichte buscombi, maar 500 van de 750 beschikbare kaarten en ons wordt verplicht om mensen met de Duitse nationaliteit te weren."

De leiding van één van de supportersverenigingen van Roda is niet te spreken over het besluit vanuit Breda. "Hoewel alle vier de punten verwerpelijk zijn, vallen wij met name over het vierde punt. Discrimineren op basis van nationaliteit mag in dit land niet. Toch wordt dit van ons gevraagd."

Fanproject '98, eveneens een supportersvereniging van Roda JC, heeft ook aangekondigd niet met leden af te reizen naar het play-offduel bij NAC. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties