Ophef over sluiting gemeentehuis tijdens carnaval

Gepubliceerd op 4/02/2021 om 13:16
Laatst bewerkt op 5/02/2021 om 14:06

Hoewel carnaval in geen enkele vorm doorgaat, zijn de gemeentehuizen van Beekdaelen en Brunssum tijdens de carnavalsdagen gesloten. En dat zorgde op social media voor de nodige ophef.

Normaliter heeft het gemeentepersoneel tijdens carnavalsmaandag en -dinsdag ook vrij, maar dit jaar gaat het festijn niet door. En dat heeft op social media voor de nodige ophef gezorgd. 

De gemeente Brunssum kondigde via haar Facebookpagina aan gesloten te zijn met carnaval. ‘In verband met carnaval is het gemeentehuis van Brunssum gesloten op maandag 15 en dinsdag 16 februari 2021’, schrijft de gemeente. De burgerlijke stand is deze dagen enkel geopend tussen 10.00 en 12.00 uur voor de aangifte van geboorte en overlijden. Daarop wordt door verschillende inwoners vol verbazing en cynisch gereageerd.

Carnavalisten storen zich aan het feit dat zij, in betere tijden, verlof moeten opnemen om carnaval te vieren en nu geen carnavalsactiviteiten doorgang vinden, er gewoon wordt doorgewerkt. Dat terwijl de gemeente het werk twee dagen naast zich neerlegt. Waarom het gemeentehuis van Brunssum niet geopend zal zijn, is niet bekend. De gemeente was donderdag niet bereikbaar voor een reactie.

De gemeente Beekdaelen is ook gesloten en moet de aankondiging nog wereldkundig maken, laat een gemeentewoordvoerster weten. 'De sluiting van de gemeente op 15 en 16 februari heeft te maken met vastgestelde verlofdagen die opgenomen zijn in de verlofregeling van de gemeente Beekdaelen.'

Daarentegen kiest de gemeente Voerendaal ervoor gewoon open te blijven. “Omdat Carnaval toch niet doorgaat, werken wij gewoon door”, zegt Margreet van der Heijden, woordvoerster van de gemeente Voerendaal.

Advertenties