Ophef op social media over geopend restaurant Zuyderland

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 10/02/2021 om 11:12
Laatst bewerkt op 10/02/2021 om 11:29

Op social media is de nodige ophef ontstaan over een video die gemaakt is in het Zuyderland Ziekenhuis in Sittard-Geleen. Op de beelden is te zien dat mensen samen een kop koffie drinken in het restaurant.

De video werd binnen een dag ruim vierhonderd keer gedeeld op Facebook. Mensen reageren verbijsterd: ‘Wat is dit nu? De horecaondernemers moeten dicht blijven, terwijl je gewoon in het restaurant van het ziekenhuis kunt eten.’ Horecaondernemers moeten minimaal tot 2 maart hun zaak sluiten.

Echter gaat Zuyderland niet het boekje te buiten. Volgens de coronamaatregelen die de Rijksoverheid voorstelt, zijn de eet- en drinkgelegenheden in ziekenhuizen voor patiënten en bezoekers van patiënten een uitzondering op de regel. Evenals eet- en drinkgelegenheden binnen een locatie waar besloten en georganiseerde dagbesteding plaatsvindt voor kwetsbare groepen. Ook in bedrijfskantines en bij vliegvelden na de securitycheck is de uitzondering van toepassing.

De beelden zijn inmiddels bekend bij de zorgorganisatie. “Het is niet de bedoeling dat mensen daar gaan zitten, maar soms is dat niet te voorkomen. We moeten nog onderzoeken of de beelden recent zijn gemaakt”, laat een woordvoerder van Zuyderland aan ZO-NWS weten. 

Zuyderland bekijkt vandaag de situatie opnieuw en komt daarna met een reactie.

Advertenties