Openbaar Ministerie eist vier jaar tegen terreurverdachte

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 6/08/2021 om 16:41
Laatst bewerkt op 6/08/2021 om 16:50

In het hoger beroep tegen terreurverdachte Khalid T. eist het Openbaar Ministerie vier jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk. Dat meldt de Limburger. T. wordt verdacht van het ronselen van jongeren voor de gewapende strijd in Syrië. 

T. zou meerdere personen in de moskee in Brunssum geronseld hebben om deel te nemen aan de terroristische organisatie Islamitische Staat. Ook zou hij gedreigd hebben een aanslag te plegen in Nederland als hij niet naar Syrië zou kunnen uitreizen. 

Eerder oordeelde de rechtbank in Maastricht dat T. geen lid was van IS maar een aanhanger. Ook zou het ronselen in die van de vier gevallen niet bewezen kunnen worden. De straf van vijf jaar die het OM eiste viel daardoor fors lager uit. In totaal kreeg T. een straf van 15 maanden. Het OM ging daarom in beroep. 

Lees ook: Volgens OM ronselaar wel lid van IS

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties