Ook Kerkrade houdt geld over aan opvang Oekraïense vluchtelingen

foto © ZO-NWS | Sven Berends
Gepubliceerd op 1/07/2024 om 13:20
Laatst bewerkt op 1/07/2024 om 13:35

Net als voor menige andere gemeente in Parkstad is de opvang van Oekraïense vluchtelingen ook voor Kerkrade financieel interessant. Die gemeente houdt 7,1 miljoen euro over op de jaarrekening 2023.

Dat positieve resultaat is voor een groot deel te danken aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen want die zorgt voor een plus van ruim 3,6 miljoen euro op de jaarrekening.

In Brunssum leverde de vergoeding vanuit het Rijk voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen een positief resultaat op van 2,5 miljoen euro.  

Voerendaal heeft 2023 afgesloten met een positief saldo van 3,1 miljoen euro. Dit resultaat is grotendeels toe te schrijven aan de specifieke uitkering opvang Oekraïense ontheemden (1,3 miljoen euro) aangezien de kosten voor de opvang lager zijn gebleken.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties