Ook in 2021 geen Parelloop

Laatst bewerkt op 11/11/2020 om 14:13

"De afgelopen maanden heeft de Parelloop-organisatie vol spanning gewacht op betere tijden die niet meer volledig in het teken van corona staan. De door de overheid afgekondigde maatregelen werden op de voet gevolgd en er werd gehoopt op versoepelingen. Nu het einde van de COVID-pandemie nog niet in zicht is, heeft het bestuur niet anders kunnen besluiten dan dat ook in 2021 de Parelloop geen doorgang vindt", zegt Antoinette Stöcker namens de organisatie. 

"Los van het vele werk is het te risicovol om verplichtingen met leveranciers en topatleten aan te gaan terwijl sponsorafspraken moeilijk nagekomen kunnen worden en het ook niet duidelijk is hoeveel deelnemers er mogen meedoen en hoeveel toeschouwers mogen komen."

Toch zal de organisatie komend jaar niet stil zitten, in tegendeel. De bestaande kleine evenementen, waaronder de Brunssumse Parklopen, de marathon Trainingslopen en het Project voor beginnende hardlopers, worden met meer enthousiasme dan ooit georganiseerd. Er wordt zelfs gedacht aan uitbreiding van evenementen, bijv. een competitie voor basisscholieren in de regio. De organisatie hoopt binnenkort het jaarprogramma 2021 te presenteren."