Onkruid branden gaat mis in Kerkrade

Foto: Track 88
Gepubliceerd op 11/09/2023 om 14:23
Laatst bewerkt op 11/09/2023 om 14:28

De brandweer is maandagochtend uitgerukt voor een schuurbrand in Kerkrade.

De brand aan de Hoofdstraat is ontstaan doordat een man met een onkruidbrander het onkruid in zijn tuin wilde vernietigen, maar dat ging mis. Een stapel houtafval vatte daarbij vlam.

De brand verspreidde zich snel naar een aangrenzende schuur. De bewoner probeerde aanvankelijk zelf de brand te blussen, maar in zijn poging is hij gevallen en heeft hij zich verwond.

De hulpdiensten werden onmiddellijk gealarmeerd en arriveerden met spoed op de locatie. Dankzij hun snelle reactie kon voorkomen worden dat de tuinschuur volledig in vlammen opging, maar het gebouw vertoonde wel aanzienlijke schade door rook en vuur.

Een ambulance werd ter plaatse geroepen om medische zorg te verlenen aan de gewonde bewoner. Het is op dit moment niet duidelijk of de man naar het ziekenhuis is vervoerd en hoe ernstig zijn verwondingen zijn.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties