Onderzoek zaak ontvoerde Floor en Mees: rol voor OM Limburg

Gepubliceerd op 13/01/2021 om 12:43
Laatst bewerkt op 13/01/2021 om 15:00

Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg is betrokken bij de gesprekken die tussen verschillende instantie gevoerd worden over wat er precies moet gaan gebeuren in de zaak van de ontvoerde Floor en Mees Werres uit Wijnandsrade. Dat zegt woordvoerder Gerard van der Straat van Bureau Jeugdzorg Limburg, dat de voogdij over de kinderen heeft, woensdag tegen ZO-NWS. De twee tieners werden vorige week na een vlucht van zeven jaar teruggevonden in Oostenrijk.

“Wij zijn op dit moment met het Jugendamt in Oostenrijk, justitie aldaar, het OM in Limburg en de politie aan het bekijken middels onder andere gesprekken wat er gedaan moet worden”, legt Van der Straat verder uit. “Dit is een hele complexe zaak namelijk waar veel bij komt kijken. Inhoudelijk willen wij verder niks meer zeggen, dat doen we nooit als het over specifieke casuïstiek gaat.”  

“Dat bijvoorbeeld de oma van de kinderen vanuit Oostenrijk de media blijft opzoeken, daar vinden wij wat van. Maar wij kunnen niet meer dan aan haar aangeven dat zij dat niet moet doen. Als dat dit dan toch weer gebeurt, dan is dat aan haar.”, aldus Van der Straat. Aan de volgens justitie jarenlange ontvoering door de - inmiddels overleden - Miriam A. van haar twee kinderen kwam vorige week maandag plotseling een einde. 

Toen werd Miriam A. plotseling ernstig ziek en overleed op dinsdag in het ziekenhuis van Innsbruck. Zoals ZO-NWS al eerder berichtte verbleef het drietal de laatste periode van hun vlucht in een appartement van een vakantiehuis in het gehucht Litzelfelden, dat op vijftien kilometer van Kitzbühel ligt.

Miriam A. zal in Oostenrijk worden begraven en Floor en Mees verblijven nog altijd in dat land. Het OM in Limburg zelf laat desgevraagd weten “op dit moment geen uitspraken te doen over deze zaak”. “Dit mede in het belang van die kinderen”, aldus woordvoerster Renate Peters. 
 

Advertenties