Onderzoek naar aanpak wateroverlast Wijnandsrade en Aalbeek

Foto: iStock | ZO-NWS
Gepubliceerd op 3/11/2022 om 10:13
Laatst bewerkt op 3/11/2022 om 10:35

Het Waterschap Limburg en de Gemeente Beekdaelen gaan onderzoeken hoe ze de wateroverlast in Wijnandsrade en Aalbeek het beste kunnen aanpakken. Inwoners wordt gevraagd mee te denken en hun ideeën en ervaringen te delen.

In Wijnandsrade is geregeld wateroverlast na hoosbuien in het gebied rondom het kasteel. Daar zijn in het verleden al zes regenwaterbuffers aangelegd, maar dat blijkt niet voldoende. In Aalbeek ontstaan de problemen telkens bij de provinciale weg N298.

Waterschap en gemeente starten met een verkenning waarbij de overlast in kaart wordt gebracht. Dan wordt bestudeerd hoe de overlast het beste kan worden opgelost en wordt een eventuele voorkeursvariant verder uitgewerkt.

"De aanpak van wateroverlast staat al jaren hoog op de agenda in Beekdaelen. Er is hier al veel gedaan om wateroverlast aan te pakken, vaak ook samen met het waterschap", zegt wethouder Jan Hermans. Hij hoopt dan ook dat inwoners willen meedenken in deze eerste verkenning.

Enquête
Inwoners van Aalbeek en Wijnandsrade kunnen een enquête invullen. Daarmee kunnen het waterschap en de gemeente alvast ideeën ophalen. Die worden op 29 november besproken tijdens een inwonersavond.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties