Onderzoek mega hennepplantage Brunssum leidt naar Irak

foto © ZO-NWS | Instagram Politie Brunssum-Landgraaf
Gepubliceerd op 16/06/2022 om 10:36
Laatst bewerkt op 16/06/2022 om 11:05

Het onderzoek van de gemeente naar een voormalig winkelpand in Brunssum, waar op 9 juni 1100 hennepplanten werden gevonden, heeft geleid naar Irak. Dat bevestigen bronnen binnen het Brunssumse stadhuis donderdag tegenover ZO-NWS. 

De pandeigenaar blijkt een Irakees te zijn. De gemeente Brunssum zal proberen met hem per brief in contact te komen. Bekeken wordt op dit moment of hij zelf verantwoordelijk is voor de mega hennepplantage of dat geldt voor mensen in Nederland. Burgemeester Wilma van der Rijt gaat het winkelpand voor zes maanden sluiten. 

Lees ook: 1100 hennepplanten gevonden in Brunssum

De politie viel op donderdag 9 juni binnen in de voormalige supermarkt aan de St. Gregoriuslaan. De plantage was verdeeld over meerdere ruimtes. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties