Onderzoek naar woningbouw voormalig terrein ziekenhuis

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 30/05/2022 om 09:25
Laatst bewerkt op 30/05/2022 om 13:45

De gemeenteraad van Brunssum wil woningbouw toestaan op het terrein van het voormalige ziekenhuis. Daartoe moet dan het bestemmingsplan aangepast worden omdat dat woningbouw nu niet mogelijk maakt.

Een raadsbreed ondersteunde motie wordt dinsdag tijdens de raadsvergadering ingebracht. Volgens de partijen is er in Brunssum behoefte aan algemene woningen en zorgwoningen. Die zouden dan op een gedeelte van het terrein gebouwd kunnen worden.

Het bestemmingsplan uit 2018 staat dat echter niet toe. De gemeenteraad vraagt het college om te onderzoeken of het bestemmingsplan daarvoor aangepast kan worden. Het terrein van het voormalige ziekenhuis, waarvan de laatste delen dit voorjaar werden gesloopt, is geen eigendom van de gemeente Brunssum.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties