Fataal ongeluk Voerendaal: bestuurder reed 103 km/u

Gepubliceerd op 4/02/2021 om 10:51
Laatst bewerkt op 4/02/2021 om 11:50

Politieonderzoek naar de toedracht van een dodelijk ongeval waarbij de zestienjarige Amber in Voerendaal vorig jaar om het leven kwam, heeft uitgewezen dat de bestuurder 103 km/u reed in plaats van de toegestane 80 kilometer per uur. Dat blijkt uit politie-informatie waar ZO-NWS over beschikt en wordt donderdag desgevraagd bevestig door Kasper Regter, advocaat van de nabestaanden.  

Verdachte Ricardo V. (20) uit Heerlen ontkent tot op heden te hard te hebben gereden. De officier van justitie heeft besloten dat zijn rijbewijs voor vijf jaar is ingehouden. Het fatale ongeval vond plaats op 15 september vorig jaar, op de kruising Steinweg-Putterweg in Voerendaal.

Hierbij kwam de zestienjarige Amber uit Hoensbroek op haar scooter om het leven en raakte een passagier zwaar gewond. Ricardo V. wordt door justitie juridisch gezien verdacht van het veroorzaken van een dodelijke ongeval. 

“Uit onderzoek van het team Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie is gebleken dat de verdachte bestuurder 103 km/u reed op het moment dat hij begon te remmen. Dat was dus een te hoge snelheid voor die plek”, legt advocaat Regter verder uit. 

“Een getuige heeft verklaard dat de verdachte vlak voor het ongeluk aan het bumperkleven was. Verdachte heeft bij de politie gezegd dat hij netjes 80 km/u reed op dat moment. Het slachtoffer had zijn auto niet zien aankomen, omdat de weg aldaar iets omhoog loopt en de bestuurder een veel te hoge snelheid had”, aldus Kasper Regter tegen deze omroep. 

Ricardo V., die niet meer vastzit, zal op 10 februari voor de rechter in Maastricht moeten verschijnen tijdens een tussentijdse pro forma-zitting.

Advertenties