Onderzoek aanpak wateroverlast Hekerbeekdal

Foto: © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 19/04/2021 om 10:34
Laatst bewerkt op 19/04/2021 om 10:40

De gemeenten Voerendaal en Valkenburg aan de Geul slaan samen met Waterschap Limburg de handen ineen om de wateroverlast in het Hekerbeekdal tegen te gaan. De partijen onderzoeken samen naar de mogelijkheden om een einde te maken aan wateroverlast tussen plateau bij Klimmen en de Geul. 

Door de klimaatverandering veroorzaken hoosbuien daar steeds vaker wateroverlast. Vanaf het plateau stroomt het water langs de Heek, de Hekerweg en de Hekerbeekweg naar Valkenburg. 

Voerendaal, Valkenburg aan de Geul en Waterschap Limburg analyseert samen met inwoners en belanghebbenden het gebied en bekijken welke maatregelen nodig zijn om het gebied danig te veranderen, zodat het de weersomstandigheden aan kan. “We gaan in het traject intensieve gesprekken voeren met alle belanghebbenden, waaronder agrariërs, terreinbeheerders en inwoners om te kijken waar de grootste knelpunten zitten en wat we daaraan kunnen doen”, zegt Josette van Wersch van Waterschap Limburg.

Als het aan wethouder Pierre Verbraak van Voerendaal ligt is het oplossen van de wateroverlast niet het enige aspect van het project. “Naast het aanpakken van de overlast gaan we ook kijken wat er mogelijk is om de natuurlijke omgeving van het Hekerbeekdal/Geuldal aantrekkelijker te maken”, laat de wethouder weten.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties