OM vervolgt Danny T. voor sturen seksfoto’s aan leerling (13)

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 22/02/2021 om 15:40
Laatst bewerkt op 22/02/2021 om 15:55

Het Openbaar Ministerie gaat Danny T. uit Brunssum, die als docent van het Broeklandcollege in Hoensbroek seksueel getinte foto’s en teksten naar een leerling (13) zou hebben gestuurd, definitief vervolgen. Dat bevestigt een justitiewoordvoerster en T.'s advocaat Roy Palmen maandag desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

“Wij gaan deze verdachte vervolgen voor sexting en enkele wat bijbehorende feitjes die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen”, legt justitiewoordvoerster Ingrit Reuterink verder uit. “Deze zaak zal op 16 juni door de politierechter bij de rechtbank in Roermond behandeld gaan worden.”

Danny T. raakte in de zomer van vorig jaar in opspraak omdat hij als docent aardrijkskunde op het Broeklandcollege seksueel getinte foto’s en teksten aan een 13-jarig meisje zou hebben gestuurd, met tot gevolg dat de schooldirectie hem schorste. Hij had in een gesprek bekend de berichten via social media naar het tienermeisje te hebben gestuurd. 

T., op dat moment tevens raadslid in Brunssum, werd daarnaast als gevolg van deze kwestie door politieke partij Progressief Akkoord Brunssum (PAK) geroyeerd.

Advertenties