OM legt onderzoek naar aanslag Hommerterweg stil: geen verdachten gevonden

foto © ZO-NWS
Inzet: het beschoten raam van het kamerverhuurpand aan de Hommerterweg in Hoensbroek.
Gepubliceerd op 20/01/2022 om 08:54
Laatst bewerkt op 20/01/2022 om 09:08

Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg heeft het onderzoek naar een aanslag met een explosief op en beschieting van een woning aan de Hommerterweg in Hoensbroek stilgelegd. Er zijn geen verdachten gevonden. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters tegenover ZO-NWS. 

“Het opsporingsonderzoek heeft niet geleid tot concrete verdachten en is stilgelegd in afwachting van nieuwe informatie”, legt Renate Peters namens het OM in Limburg verder uit aan deze omroep. De woning aan de Hommerterweg werd In de nacht van 29 op 30 september vorig jaar beschoten en er werd een explosief tot ontploffing gebracht.

De aanslag volgde na een eerder incident in de nacht van 4 op 5 september. Toen vonden buurtbewoners ’s morgens aan de voorkant van dezelfde hoekwoning aan de Hommerterweg op de stoep een explosief. Dat was daar eerder die nacht door een onbekend persoon was neergelegd. Dit projectiel werd in een nabijgelegen zandgroeve tot ontploffing worden gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. 

Na beide incidenten, die mogelijk een link hebben met een onderschepte partij coke van 1900 kilo, een vergisontvoering en andere aanslagen in Nederland, werden buurtbewoners geëvacueerd. Ook werd er een noodbevel uitgevaardigd in delen van Hoensbroek en Brunssum. Ondanks dat er op bewakingsbeelden van meerdere verdachten te zien waren in een uitzending van tv-programma Opsporing Verzocht, konden er in de afgelopen tijd door politie en justitie geen arrestaties worden verricht in beide bovengenoemde zaken. 

 

Reclame

Advertenties