OM: geen verder strafrechtelijk onderzoek naar zedenincident Op de Bies

Foto: iStock
Gepubliceerd op 30/05/2024 om 13:49
Laatst bewerkt op 30/05/2024 om 16:17

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in samenspraak met de politie besloten geen verder strafrechtelijk onderzoek te doen naar aanleiding van het zedenincident tussen cliënten bij zorginstelling Op de Bies in Landgraaf. Dat bevestigt justitiewoordvoerster Renate Peters donderdag desgevraagd tegenover ZO-NWS. 

"Ook heeft het OM besloten dat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat zorginstelling zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit in deze casus. Deze zaak die binnen zorggroep Koraal, waaronder Op de Bies valt, speelt, is door justitie overgedragen aan de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)", aldus Peters. 

De recherche deed in de afgelopen tijd onderzoek naar deze zedenkwestie binnen de de Landgraafse zorginstelling Op de Bies. Binnen Koraal wonen mensen van alle leeftijden, zelfstandig of onder begeleiding, met (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Deze mensen krijgen zowel zorg als onderwijs en arbeid geboden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties