OM eist voorwaardelijke gevangenisstraf voor Pinkpopdrama

foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 26/09/2022 om 13:43
Laatst bewerkt op 26/09/2022 om 13:48

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep een zwaardere straf voor Danny S. uit Heerlen die in 2018 enkele uren na het Pinkpopfestival een aantal mensen aanreed. Één van de slachtoffers overleed. 

De rechtbank in Maastricht oordeelde in 2020 dat S. een verkeersfout had gemaakt. Voor deze overtreding kreeg hij een taakstraf van 120 uur en rijontzegging van zes maanden opgelegd. Het OM vindt dat onvoldoende.

Het OM eist nu een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van twee jaar. De advocaat-generaal stelde maandag dat de verdachte onvoorzichtig is geweest en dat hij wel degelijk schuld heeft aan de dodelijke aanrijding.

Volgens advocaat Ivo van den Bergh moet S. worden vrijgesproken, meldt 1Limburg. "Er is geen drank of drugs in het spel en de snelheid was niet erg hoog. Bovendien kun je je afvragen of hij het groepje op de weg überhaupt heeft kunnen zien. Een reconstructie heeft dat ook uitgewezen," aldus de advocaat.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties