OM eist twintig maanden cel tegen Bandidos-president Harrie Ramakers

Gepubliceerd op 26/04/2021 om 14:43
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:03

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag langere celstraffen geëist in het megaproces tegen leden van de Limburgse tak van motorclub Bandidos. Belangrijke verdenking was onder andere deelname aan een criminele organisatie. President Harrie Ramakers uit Nieuwstadt moet als het aan het OM ligt twintig maanden achter slot en grendel en zijn zoon Jeremy twintig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. 

"Harrie Ramakers was de onbetwiste leider", aldus officier van justitie Dävid van Kuppeveld. Justitie hield bij het formuleren van de eisen wel rekening met het feit dat de 25 verdachten vele jaren moest wachten tot zij voor de rechter konden verschijnen. "Hoewel een en ander zo lang duurde omdat er sprake is van een complexe zaak, hebben wij gekozen voor een compensatie van twintig procent", legde Van Kuppeveld verder uit tijdens het requisitoir. 

Verschillende leden van Bandidos chapter Sittard is drugshandel, afpersing en bedreiging ten laste gelegd. Ook staat een massale vechtpartij bij Café Dug Out in Sittard in mei 2015 op de dagvaarding. Verder is ook een clubhuis aan de Provincialeweg Zuid in Oirsbeek onderdeel van deze zaak. 

In deze zaak zijn nu de advocaten van de verdachten aan de beurt. Tegen verdachte Marco H., vice-president van de Bandidos, en zijn vrouw is maandag nog geen eis uitgesproken. Dit zal op een later moment gaan gebeuren omdat H. op dit moment in België vastzit in verband met een drugszaak. 

 

 

Advertenties