OM: Donny M. verkrachtte Gino (9), gaf xtc en doodde hem in badkamer

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 14/09/2022 om 10:35
Laatst bewerkt op 14/09/2022 om 11:05

Donny M. (22) uit Geleen heeft Gino van der Straeten (9) ontvoerd, verkracht, drugs en medicijnen toegediend en vermoord in de badkamer. Dat bekende hij woensdag voor de rechtbank in Maastricht tijdens een tussentijdse zitting. Eerder had hij dat ook al tegenover de politie gedaan. 

De negenjarige Gino werd op 1 juni dit jaar ontvoerd door Donny M. vanaf een speelveldje in Kerkrade. M. reed via Landgraaf naar zijn woning aan de Dommelstraat in Geleen. Hier speelden zich afgrijselijke taferelen af, zo is tijdens het onderzoek de afgelopen maanden gebleken. 

Donny M. heeft xtc en een soort van Viagra gegeven aan Gino. Ook zou er volgens justitie sprake zijn geweest van verkrachting van het Maastrichtse jongetje. In de badkamer werd Gino verstikt met een kussen, zo heeft hij althans zelf verklaard. Het Openbaar Ministerie (OM) wil echter nog onderzocht hebben of er ook sprake is geweest van verdrinking van Gino in het bad van Donny M.'s woning. 

Verwurging behoort overigens ook nog tot de mogelijkheden. Donny M. verstopte het stoffelijk overschot van het jongetje daarna in vuilniszakken en verborg dit soort van pakket uiteindelijk achter een uitgebrand pand niet ver van zijn woning aan de Dommelstraat in Geleen. "Wat er is gebeurd, wat ik heb gedaan is afschuwelijk en had nooit mogen gebeuren", zei Donny M. tegen de Maastrichtse rechtbank. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties